Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Ο «κανένας» παραμένει άστεγος


Η δημοσκόπηση της «Rass» για το «Παρόν», είναι η πρώτη στην οποία μετράται ποσοτικά το αυτόνομο εγχείρημα της Ντόρας Μπακογιάννη, η Δημοκρατική Συμμαχία. Και τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά για την άλλοτε υποψήφια πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, καθώς η μέτρηση της δίνει ποσοστό μόλις 2,4%, που την κρατά μακριά από την επίτευξη του πρώτου, αντικειμενικού στόχου της, που είναι η είσοδος στη Βουλή.
Σε μια εποχή γενικευμένων αντιδράσεων και αμφισβήτησης, η συνεπής πλειοψηφία των πολιτών που μένουν μακριά από τα κοινά, προτιμώντας να απέχουν από τις εκλογές, όπως καταγράφηκε στις αυτοδιοικητικές κάλπες του Νοεμβρίου, δεν δείχνουν να θέλγονται από τα δυο καινούρια πολιτικά εγχειρήματα. Ο Φώτης Κουβέλης, από το ξεκίνημα κιόλας της αυτόνομης πορείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, σπανίως βρίσκεται σε ποσοστά άνω του 2%. Στη δε δημοσκόπηση της «Rass», πετυχαίνει μάλλον την καλύτερη απόδοσή του, στο 2,2%, πολύ μακριά δηλαδή και εκείνος από την ένταξη στη Βουλή, τη στιγμή που ο Συνασπισμός διατηρείται οριακά πάνω από το 3%.
Παρά λοιπόν τις πιέσεις που δέχεται ο δικομματισμός, με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία να βρίσκονται αθροιστικά σε ιστορικά χαμηλά, ο «κανένας», όπως συνηθίζουν να τον περιγράφουν και να τον προσδιορίζουν οι δημοσκόποι, παραμένει άστεγος. Οι πολίτες, προτιμούν να διατηρούνται στη γειτονιά του «δεν ξέρω/δεν απαντώ», ή του «κάποιος άλλος», παρά να στηρίζουν πολιτικούς σχηματισμούς που, ναι μεν γεννήθηκαν πρόσφατα, οι ηγεσίες τους ωστόσο προέρχονται από την ίδια πολιτική δεξαμενή την οποία οι πολίτες δεν περιβάλλουν πλέον με την εμπιστοσύνη τους.
Ο Ρωμύλος Κομνηνός είναι πολιτικός επιστήμονας και επικοινωνιολόγος

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs