Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Ψεύτικη η εικόνα της κατάρρευσης της οικονομίας


Σε καταγγελία ότι τα δεδομένα που τους γνωστοποίησε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Γ. Ζανιάς δεν συμβαδίζουν με τις πληροφορίες και διαρροές περί πλήρους κατάρρευσης των δημοσίων οικονομικών, προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Μετά τη χθεσινή επίσκεψη αντιπροσωπείας με επικεφαλής τους Γιάννη Μηλιό και Γιώργο Σταθάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι τα στοιχεία πους τους έδωσε ο Γ.Ζανιάς, ο γραμματέας του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης και κορυφαία υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου «έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την καταστροφολογική προπαγάνδα των ημερών». Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί «να δοθούν όλα τα στοιχεία τα οποία ζητήσαμε εγγράφως στη δημοσιότητα».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ και επιβεβαιώνουν πηγές του υπουργείου, τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Τα φορολογικά έσοδα είναι πάνω από τις προβλέψεις (σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ, στο διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου τα έσοδα στις 13 μεγαλύτερες ΔΟΥ της Αθήνας ήταν αυξημένα κατά 9% και στο πεντάμηνο κατά 14%). Σημειώνεται, πάντως ότι τα στοιχεία φέρεται να αφορούν κυρίως σε ληξιπρόθεσμα χρέη και φόρους που εισπράχθηκαν από τα ταμεία των ΔΟΥ και όχι μέσω των τραπεζών (φορος εισοδήματος,μισθωτών υπηρεσιών, ΦΠΑ, κλπ). Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά επίσης για τελωνειακά έσοδα πάνω από τις προβλέψεις (σύμφωνα με τους κύκλους του ΥΠΟΙΚ στα πέντε μεγαλύτερα τελωνεία υπήρχε υστέρηση 0,5% στο πεντάμηνο, αλλά μόνο για τον Μάιο σημειώθηκε βελτίωση 3,7%).
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει επίσης πως στο πρώτο πεντάμηνο του 2012 τα έσοδα (17,930 δισ.) είναι περίπου όσα και του 2011 (18,460 δισ.), ενώ για τους επόμενους τρεις μήνες, η πρόβλεψη είναι ότι θα κινηθούν στα αντίστοιχα επίπεδα του 2011. Τέλος, αναφέρει πως ο φόρος που αντιστοιχούσε στις φορολογικές δηλώσεις του 2011 (χρήση 2010) ήταν 1,1 δισ. Το αντίστοιχο ποσό για το 2012 (χρήση 2011) είναι 5,1 δισ. ευρώ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει και τον υπουργό Οικονομικών, υποστηρίζοντας ότι παραδέχτηκε ότι αν και υπηρεσιακός επεξεργάζεται προτάσεις για φορο-επιδρομή μετά τις εκλογές, τις οποίες όμως αρνήθηκε να αποκαλύψει.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs