Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Η εκτίμηση της "Παρέμβασης" για το εκλογικό αποτέλεσμα - Πίνακας



Κλικ για μεγέθυνση


Η "Παρέμβαση" δημοσιεύει σήμερα την εκτίμηση της για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής 17 Ιουνίου. Η εκτίμηση,  έτσι όπως την βλέπετε αποτυπωμένη στον πίνακα, προήλθε αφενός από μελέτη και επεξεργασία στοιχείων, αφετέρου από πληροφορίες που συλλέξαμε απ' τις μυστικές λεγόμενες δημοσκοπήσεις που διενεργούν τα κόμματα αυτές τις μέρες. 
Δεν αγνοήσαμε τις δημοσκοπήσεις των πολύ προηγούμενων ημερών, ωστόσο προσπαθήσαμε στην εκτίμηση να ρίξουμε το βάρος στα στοιχεία των δημοσκοπήσεων όπως αυτά συλλέχθηκαν τις τρεις τελευταίες ημέρες μέχρι και σήμερα Πέμπτη. Κι αυτό γιατί όσο πιο κοντά στην ημερομηνία των εκλογών  διεξάγεται η δημοσκόπηση,  τόσο πιο κατασταλαγμένη  και σίγουρη (στο μέτρο του δυνατού), θεωρείται η απάντηση που δίνουν οι ψηφοφόροι.
Ένα σημαντικό στοιχείο που δεν πρέπει να προσπεράσουμε είναι ο πολύ μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων που δηλώνουν ότι θ' αποφασίσουν τι θα ψηφίσουν, την Κυριακή και αρκετοί απ' αυτούς μπροστά στην κάλπη. Αυτό φυσικά δυσκολεύει την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων ωστόσο δεν μπορεί να αποπροσανατολίσει απ' το κύριο συμπέρασμα στο οποίο συμφωνούν όλοι η δημοσκόποι, ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναπτύξει πολλή μεγάλη δυναμική που δείχνει ικανή, πέραν όλων των άλλων,  να αποσπάσει μεγάλο αριθμό αναποφάσιστων και να του δώσει την πρώτη θέση. Ενδεχόμενο που αυτή τη στιγμή δείχνει ως το πιο πιθανό. 
Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως εξάντλησε νωρίς τα περιθώρια συσπείρωσης και πλησιάζει στην τελική ευθεία χωρίς φρεσκάδα αλλά αντιθέτως με εμφανή τα σημάδια κόπωσης που χαρακτηρίζουν ακόμα και τον δημόσιο λόγο των στελεχών της. Εικόνα που δεν βοηθάει στην άντληση αναποφάσιστων ψηφοφόρων, δηλαδή απ' τη μοναδική διαθέσιμη για τη δεξιά παράταξη, δεξαμενή.
Το ΠΑΣΟΚ δείχνει να συμπιέζεται περισσότερο πέφτοντας μεσοσταθμικά δυό περίπου μονάδες απ' το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου. Υπάρχουν δημοσκοπήσεις που του δίνουν μονοψήφιο νούμερο, αλλά εκτιμούμε ότι τελικά θα καταφέρει έστω οριακά, να κατακτήσει διψήφιο ποσοστό.
Από και κάτω όλοι βρίσκονται σχεδόν στο ίδιο επίπεδο. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες παλεύουν να διατηρήσουν όσο μπορούν απ' το ποσοστό της 6ης Μαΐου, η ΔΗΜΑΡ κινείται στα ίδια σχεδόν επίπεδα ενώ αξιοσημείωτη είναι η πτώση του ΚΚΕ που οι μετρήσεις δείχνουν να χάνει, τους μισούς σχεδόν ψηφοφόρους του. 
Η Χρυσή Αυγή διατηρεί τις δυνάμεις της με ελαφρώς πτωτικές τάσεις.


Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας, ότι παρά τη διασταύρωση των πληροφοριών και τον έλεγχο για την εγκυρότητα των στοιχείων, η εκτίμηση του αποτελέσματος μεταφέρεται με κάθε επιφύλαξη.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs