Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

"Αν η Γερμανία επιστρέψει στο μάρκο θα ανατιμηθεί 20% και θα χαθεί το 20% των εξαγωγών – Το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 315 έως 525 δις ευρώ – Θα ήταν οικονομική καταστροφή"


Νέο προειδοποιητικό μήνυμα στέλνει ο ασφαλιστικός τραπεζικός όμιλος Allianz υποστηρίζοντας ότι αν η Γερμανία αποχωρήσει από το ευρώ και επιστρέψει στο μάρκο θα χάσει περί τα 315 δις σε 2 χρόνια ή ύφεση 15% στο ΑΕΠ και μείωση έως -20% στις εξαγωγές.
Αν η Γερμανία επιστρέψει στο μάρκο υποστηρίζει ο Michael Heise επικεφαλής οικονομολόγος της Allianz τότε το σοκ που θα προκληθεί παγκοσμίως θα είναι πολλαπλάσιο της κατάρρευσης της Lehman Brothers. 
Οι δηλώσεις του στελέχους της Allianz πραγματοποιήθηκαν μικρό χρονικό διάστημα μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του ασφαλιστικού ομίλου ότι αν η Γερμανία αποχωρήσει από το ευρώ θα χάσει 520 δις ευρώ.
Αν η κρίση ενταθεί ο αναφέρει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Allianz τότε άμεσα θα εξελιχθεί σε τραπεζική λόγω της έκθεσης των τραπεζών στα ομόλογα.
Αν η Γερμανία επέστρεφε στο μάρκο  η αναμενόμενη ανατίμηση του θα προκαλούσε απώλεια 20% στις εξαγωγές, οι οποίες αποτελούν το  50% του γερμανικού ΑΕΠ.
Με την κατάρρευση της οικονομίας και την τραπεζική κρίση στην Ευρώπη, η Γερμανία θα μπορούσε να  υποστεί μια σωρευτική μείωση της οικονομικής ανάπτυξης της τάξης του 15% μέσα σε 2 χρόνια .
Πρόσφατα η  Allianz υποστήριξε ότι αν η Γερμανία επέστρεφε στο μάρκο θα έχανε 520 δις από το ΑΕΠ της σε σύνολο 2,1 τρις ευρώ.
Να σημειωθεί ως μέτρο σύγκρισης ότι η Ελλάδα έχει ΑΕΠ περίπου 220 δις ευρώ.
Η επιστροφή της Γερμανίας στο μάρκο  θα ήταν  μια ανεύθυνη  απόφαση που θα προκαλούσε οικονομική καταστροφή στην Γερμανία, προειδοποίησε  ο Michael Diekmann, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ασφαλιστικού ομίλου Allianz, που κατέχει περίπου 100 δισ ευρώ  ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων.
«Έχουμε υπολογίσει οικονομικά την επιστροφή στο γερμανικό μάρκο. Σε αυτό το σενάριο, η Γερμανία θα διολισθήσει σε βαθιά ύφεση, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν θα συρρικνωθεί για ένα χρόνο σε διψήφια ποσοστά, και μέσα σε 4 έως 5 έτη η Γερμανία θα μπορούσε να  χάσει έως και το 25% του ΑΕΠ της, τόνισε ο  κ. Diekmann.
Τι σημαίνει αυτό σε απλούς αριθμούς;
Η Γερμανία διαθέτει 2,1 τρις ευρώ ΑΕΠ και ένα 25% απώλεια σημαίνει 525 δις ευρώ. Ως μέτρο σύγκρισης αναφέρεται ότι αν η Γερμανία επέστρεφε στο μάρκο θα έχανε όσο 2,4 φορές το ΑΕΠ της Ελλάδος.

www.bankingnews.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs