Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Εκπτώσεων συνέχεια: Μετά την ΑΤΕ δρομολογείται η πώληση ΟΠΑΠ - ΤΤ




Μετά τη σκανδαλώδη μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Πειραιώς από την Τράπεζα της Ελλάδος, η κυβέρνηση επισπεύδει τις διαδικασίες για την πώληση τόσο του ΟΠΑΠ όσο και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (Τ.Τ.).

Fast track ξεπούλημα ΟΠΑΠ-Τ.Τ.

Παρά τις εντονότατες αντιδράσεις που προκάλεσε η, με fast track διαδικασίες, μεταβίβαση του υγιούς τμήματος την Αγροτικής Τράπεζας (ΑΤΕ) στην Τράπεζα Πειραιώς, η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να υλοποιήσει τις μνημονιακές δεσμεύσεις που ανέλαβε και να παίξει με επιτυχία το ρόλο του καλού και υπάκουου μαθητή της τρόικας. Νέες αποκρατικοποιήσεις δρομολογούνται, αυτή τη φορά του ΟΠΑΠ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (Τ.Τ.). Άραγε η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ θα ακολουθήσει την ίδια μέθοδο που ακολούθησε στην περίπτωση της εκποίησης της ΑΤΕ, δηλαδή συνοπτικές, σχεδόν μυστικές διαδικασίες και αποφυγή οποιασδήποτε λογοδοσίαςγια το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας;

Εντός του Αυγούστου, στα μπάνια του λαού δηλαδή, ενδέχεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εκποίηση του Τ.Τ., για το οποίο έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τραπεζικούς ομίλους, ενώ στις αρχές του φθινοπώρου αναμένονται εξελίξεις αναφορικά με το ζήτημα της αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ. Με τη δρομολογούμενη εκποίηση του ΟΠΑΠ ιδιωτικοποιείται πλέον πλήρως ο τζόγος, ο οποίος και σήμερα βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό στα χέρια μεγάλων επιχειρηματιών, καθώς ο μεγάλος τζίρος που πραγματοποιείται (σύμφωνα με εκτιμήσεις, ανέρχεται στα 10 δισ. ευρώ) αποτελεί ισχυρότατο κίνητρο προσέλκυσης κεφαλαίου. Επίσης, σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικού στελέχους που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, προωθούνται περαιτέρω η πώληση των Κρατικών Λαχείων και η "αξιοποίηση" του Κέντρου Τύπου (IBC) !


"Αξιοποιείται" και ακίνητο-"φιλέτο" στη Ρόδο!

Εξάλλου, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την εκποίηση έκτασης - "φιλέτο" στην περιοχή Αφάντου στο βορειοανατολικό τμήμα της Ρόδου, συνολικής έκτασης 1.850 στρεμμάτων. Το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων ανακοίνωσε χθες πως επτά επενδυτές, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την έκταση, η οποία προορίζεται για τουριστική χρήση πελατών υψηλής οικονομικής επιφάνειας, καθώς διαθέτει ήδη γήπεδο γκολφ 450 στρεμμάτων.


Διευρυμένη σύσκεψη χθες στο Μέγαρο Μαξίμου

Σε διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 31 Ιουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν οι προαναφερθέντες επόμενοι στόχοι του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο η κυβέρνηση θεωρεί ότι έχει καθυστερήσει σημαντικά. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Μηταράκης και η νέα ηγεσία του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, δηλαδή ο πρόεδρος Τ. Αθανασόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος Γ. Εμίρης. Αμέσως μετά τη σύσκεψη έγινε γνωστό ότι με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, νέος πρόεδρος του ΟΠΑΠ ορίστηκε ο οικονομολόγος Κ. Λουρόπουλος. 

Την ίδια ώρα, σε συνάντηση που είχε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης με την Υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, παρουσία εκπροσώπων της Ένωσης Ελληνικών Αεροπορικών Εταιρειών, αποφασίστηκε ότι μπαίνει μπρος η αποκρατικοποίηση και των περιφερειακών αεροδρομίων.


Είναι προφανές ότι οι ιδιωτικοποιήσεις που ήδη έγιναν, αλλά και όσες ακολουθούν, τις οποίες η τρικομματική εμφανίζει ως το "δυνατό χαρτί" της, έχουν χαρακτήρα απροκάλυπτου ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Ο χορός των ιδιωτικοποιήσεων θα έχει άσχημο τέλος για τους εμπλεκόμενους, οι ποινικές ευθύνες των οποίων είναι αναμφισβήτητες.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs