Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Crash test απόψε με τις αποκρατικοποιήσεις


Της Μαρίνας Μάνη

Την αποψινή ψηφοφορία για τις αποκρατικοποιήσεις περιμένει με αγωνία το κυβερνητικό επιτελείο (και η τρόικα) καθώς, πέραν της σημασίας που θα έχει για την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων, θα λειτουργήσει και ως crash test για την ψήφιση των μέτρων την επόμενη εβδομάδα.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών απέρριψαν την πρόταση που διατύπωσαν αρχικά ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να εγκρίνονται οι αποκρατικοποιήσεις από τη Βουλή.

«Σωστή» χαρακτήρισε την απόρριψη ο Γιάννης Στουρνάρας, ενώ χθες συμφώνησε μαζί του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοίδης με το σκεπτικό ότι, πέραν των άλλων, η Βουλή «έγινε πολλές φορές πλυντήριο σκανδάλων».

Γραμμή για «ναι» θα δώσει ο Ευ. Βενιζέλος στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ που συνεδριάζει το πρωί, σε μία προσπάθεια να πεισθούν οι πέντε εκ των βουλευτών του που επιμένουν στο «όχι».

Αν δεν τους μεταπείσει, η διάταξη για τις αποκρατικοποιήσεις αναμένεται να «περάσει» οριακά – εκτός κι αν αποχωρήσει από την ψηφοφορία η ΔΗΜΑΡ, οπότε θα χρειασθεί μικρότερος αριθμός θετικών ψήφων. Υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι δεν θα βρεθούν κι άλλα «όχι» - είτε από το ΠΑΣΟΚ, είτε από τη ΝΔ.

Με αφορμή την αποψινή ψηφοφορία εντείνονται οι διεργασίες εντός και μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση για τη «μεγάλη ψηφοφορία» επί των μέτρων που έχει προγραμματισθεί ατύπως για την επόμενη εβδομάδα.

Από τη ΝΔ προβάλλεται η βεβαιότητα ότι δεν θα βρεθεί «ούτε ένας αντάρτης βουλευτής» - εκτιμουν μάλιστα ότι εάν τελικά μείνει εκτός μάχης η ΔΗΜΑΡ, «οι αμφιταλαντευόμενοι γαλάζιοι θα το σκεφτουν διπλά και τριπλά να ψηφίσουν αρνητικά» διότι αυτό θα ισοδυναμεί με πτώση της κυβέρνησης.

Αλλαγή στάσης παρατηρείται ήδη κι από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, καθώς από την αρχική διαρροή Βενιζέλου «εάν καταψηφίσει ο Κουβέλης θα κάνουμε κι εμείς το ίδιο», πέρασε στο «ψηφίζουμε τα μέτρα διότι είμαστε παράγοντας σταθερότητας».

Μέχρι χθες τη νύχτα ο Φώτης Κουβέλης και τα στελέχη του δεν είχαν μεταβάλλει άποψη για τα εργασιακά και τη στάση των 17 βουλευτών τους στην ψηφοφορία.   


Πηγή:www.capital.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs