Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

8.000 ευρώ το μήνα, κοστίζει o κάθε μισθοφόρος της Task Force στον Έλληνα φορολογούμενο !


Συνολικά 2.800 ευρώ αμοίβονται "στο χέρι" και πάνω από 5.000 ως έξοδα κίνησης και διαμονής, ο καθένας από τα εκατοντάδες μέλη της Task Force στην Ελλάδα, όπως επιβεβαιώνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης "για την τεχνική βοήθεια που παρέχουν στη χώρα μας".
Το έγγραφο-απάντηση του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση αναφοράς του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, αφορά μόνο τις "καθαρές" αποδοχές, αλλά ξεχνά τα υπόλοιπα 5.000 ευρώ!
Όπως προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσου Βολουδάκη, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, η ελληνική πλευρά με δράση που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση» από το 2011, αναλαμβάνει την κάλυψη εξόδων ξένων κρατικών λειτουργών-εμπειρογνωμόνων (εισιτήρια, διανυκτερεύσεις, ημερήσια αποζημίωση 92 ευρώ), μέσα στα όρια της σχετικής νομοθεσίας της ΕΕ.
Φυσικά αυτή η αποζημίωση είναι ανεξάρτητη από τις αμοιβές που λαμβάνουν από τις χώρες τους, ενώ στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα κίνησης και διαμονής τους στην Ελλάδα που επίσης πληρώνονται από τους Έλληνες φορολογούμενους! Η δαπάνη αυτή υπολογίζεται στο διπλάσιο αυτού του ποσού που - τυπικά τουλάχιστον - βάζουν στην τσέπη. Άρα φτάνουμε σε κόστος πάνω από 8.000 ευρώ το άτομο στο ελληνικό κράτος.
Αλλά για να μην νομίζουμε ότι αυτά συμβαίνουν για πρώτη φορά σημειώνουμε ότι και στην Κατοχή το ελληνικό κράτος πλήρωνε τις δυνάμεις κατοχής για την "παραμονή τους" στην Ελλάδα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs