Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Επιβάλλουν φόρους πριν καν τους ψηφίσει η Βουλή !


Επιβάλλουν φόρους πριν καν τους ψηφίσει η Βουλή
Ειλικρινά, αυτό μόνο στην Ελλάδα μπορεί να συμβεί. Ένας αναπληρωτής γενικός διευθυντής υπουργείου –εν προκειμένω του υπουργείου Οικονομικών- παίρνει την πρωτοβουλία να στείλει εγκύκλιο προς όλες τις εφορίες και όλα τα λογιστήρια της χώρας ζητώντας να ληφθεί μέριμνα ώστε η παρακράτηση φόρου να γίνει με την νέα φορολογική κλίμακα.
Γράφει:  
Μια …λεπτομέρεια μόνο: Η νέα φορολογική κλίμακα δεν έχει ψηφιστεί ακόμη από την ελληνική Βουλή. Το φορολογικό νομοσχέδιο έχει ψηφιστεί  μόνο επί της αρχής και θα μπει στην Ολομέλεια μετά την Πρωτοχρονιά με στόχο να ψηφιστεί έως τις 11 Ιανουαρίου του νέου έτους. Αν, λέμε αν, υπάρξει τροποποίηση της τελευταίας στιγμής στην κλίμακα ή αν η κλίμακα δεν ψηφιστεί τι θα γίνει;  Προφανώς ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών, αισθάνεται πολύ σίγουρος για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και σπεύδει να δώσει τις απαραίτητες οδηγίες.
                Η σχετική εγκύκλιος ενημερώνει εφορίες και λογιστήρια για την νέα φορολογική κλίμακα η οποία διαμορφώνεται πλέον ως εξής:
1.       Για το τμήμα του εισοδήματος έως τις 25.000 ευρώ θα επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 22%
2.       Για το τμήμα του εισοδήματος από τις 25.000 έως τις 42.000 ευρώ θα επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 32% ενώ από τις 42.000 ευρώ ο φόρος θα υπολογίζεται με συντελεστή 42%
Τουλάχιστον, με την εγκύκλιο ξεκαθαρίζεται ότι και για τον υπολογισμό της παρακράτησης θα αναγνωρίζεται η νέα έκπτωση φόρου που αντικατέστησε το αφορολόγητο και η οποία διαμορφώνεται ως εξής:

α) Για εισόδημα μέχρι και είκοσι μία χιλιάδες (21.000) ευρώ κατά δύο χιλιάδες και εκατό (2.100) ευρώ. Εφόσον ο φόρος που προκύπτει είναι μικρότερος των δύο χιλιάδων και εκατό (2.100) ευρώ το ποσό μείωσης περιορίζεται στο ποσό του φόρου.

β) Για εισόδημα πάνω από είκοσι μία (21.000) ευρώ το ποσό μείωσης της περίπτωσης α' περιορίζεται κατά εκατό (100) ευρώ ανά χίλια (1.000) ευρώ εισοδήματος και μέχρι εξαντλήσεως του ποσού των δύο χιλιάδων εκατό (2.100) ευρώ.
Επί της ουσίας, οι εργένηδες και οι παντρεμένοι χωρίς παιδιά με ετήσιες ατομικές αποδοχές έως 25.000 ευρώ, θα δουν τις καθαρές τους αποδοχές να αυξάνονται καθώς μειώνεται η παρακράτηση φόρου. Όλοι οι υπόλοιποι, θα χάσουν χρήματα. Οι γονείς με ένα ή περισσότερα παιδιά, θα υποστούν μείωση αποδοχών ακόμη και αν το ετήσιο είσόδημά τους είναι 12.000 ευρώ.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs