Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Προς απώλεια εξαμήνου σε Καποδιστριακό και ΕΜΠ


 

Συνεχίζεται η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τι θα συμβεί εάν δεν υπάρξει συμβιβαστική λύση
Το όριο των ωρών διδασκαλίας αγγίζει το διάστημα, κατά το οποίο βρίσκονται σε απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΕΜΠ.
Την Τετάρτη, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας τους για ένατη συνεχή εβδομάδα από την προσεχή Δευτέρα, ενώ στην ίδια απόφαση οδηγούνται οι διοικητικοί του ΕΜΠ στην αυριανή συνεδρίασή τους.
Εάν δεν υπάρξει συμβιβαστική λύση, η ένατη εβδομάδα εξαντλεί τα περιθώρια να πραγματοποιηθούν οι 13 εβδομάδες διδασκαλίας για την ολοκλήρωση του εξαμήνου.
Την ίδια στιγμή, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να εξακριβωθεί η βασιμότητα των δημοσιευμάτων (στην «Κ» της περασμένης Κυριακής), σύμφωνα με τα οποία αμείβονται κανονικά οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΕΜΠ, παρότι βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση εδώ και περίπου δύο μήνες.
Εισαγγελέας Πρωτοδικών αναμένεται να αναλάβει την έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα ερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις που διώκονται αυτεπαγγέλτως, με κυριότερο την απιστία.
Συλλαλητήρια κατά της διαθεσιμότητας
Ειδικότερα, σήμερα θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια (στις 12 μ. και στις 6 μ.μ. από τα Προπύλαια) κατά της διαθεσιμότητας 1.349 διοικητικών υπαλλήλων από οκτώ πανεπιστήμια. Η απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του Παν. Αθηνών και του ΕΜΠ για συνέχιση της απεργίας για ένατη εβδομάδα πιέζει ακόμη περισσότερο την κατάσταση, αφού έτσι θα αρχίσει να ψαλιδίζεται ο χρόνος των 13 εβδομάδων που είναι, εκ του νόμου, απαραίτητες για να ολοκληρωθούν τα μαθήματα.
Βέβαια, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», οι διοικητικοί υπάλληλοι περιμένουν τις εξελίξεις από το Συμβούλιο της Επικρατείας επί των προσφυγών που κατέθεσαν οι ηγεσίες των οκτώ ΑΕΙ για ακύρωση και αναστολή εφαρμογής της υπουργικής απόφασης της διαθεσιμότητας. Κατά της διαδικασίας θα προσφύγουν και οι διοικητικοί όταν θα «ονομαστικοποιηθούν» οι 1.349.

Πηγή: Καθημερινή, news247
 

Bookmark and Share

4 σχόλια:

  1. Οι απορίες μου είναι οι εξής για τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ και ό,τι έγινε γύρω από αυτό το θέμα:
    1) Γιατί εξαίρεσε τους μηχανικούς κ.λπ.; 2) Μήπως, διότι πλήθος διδακτόρων από αυτούς, τους έκαναν, περιέργως ΙΔΑΧ στο ΕΜΠ και όχι μόνον αυτό, τώρα προωθούν Προεδρικό Διάταγμα να τους κάνουν ΕΕΔΙΠ; Μήπως, αυτά είναι «υπογείως» προσυμφωνηθέντα; 3) Πώς εξαιρείς παράνομα προσληφθέντα, μέλος οικογενειοκρατίας και βάζεις νόμιμα προσληφθέντες στην διαδικασία του προγράμματος διαθεσιμότητας; 4) Γιατί δέχεται να κλειδώνουν τα κτίρια του ΕΜΠ; 5) Γιατί, ενώ το ΕΜΠ δηλώνει απεργία υπαλλήλων κ.λπ., η μισθοδοσία βγαίνει κανονικά; Τι είδους απεργία είναι αυτή; Είναι «μαϊμού» απεργία; 6) Γιατί με τον ίδιο τρόπο που βγήκε η μισθοδοσία, δεν δόθηκε αντίστοιχη εντολή να σταλούν τα προσόντα των υπαλλήλων στο ΑΣΕΠ, στα πλαίσια του προγράμματος διαθεσιμότητας, να γίνουν οι εγγραφές πρωτοετών κ.λπ.; 7) Γιατί σιωπά στην απέραντη οικογενειοκρατία και στις παράνομες προσλήψεις; 8) Πώς συγκρίνει τους νόμιμα προσληφθέντες με αυτούς, αντί να τους διώξει και ποινικά μαζί με τους υψηλά ιστάμενους που τους προσέλαβαν; 9) Γιατί, λέει ότι, στέλνει εισαγγελείς, για να συμμορφωθούν δημόσιοι λειτουργοί, αλλά ακόμη δεν είδαμε αποτέλεσμα; Δηλαδή, ούτε οι εισαγγελείς τα κατάφεραν;;;;!!!! 10) Όσον αφορά την ηλεκτρονική πλατφόρμα, που θα συμπλήρωσαν οι υπάλληλοι, ποιος εγγυάται την ορθότητα αυτών των στοιχείων, που εστάλησαν, ιδίως από τους παράνομα προσληφθέντες κ.λπ.;
    Όλα αυτά παραβιάζουν κατάφορα το Σύνταγμα, διότι: 1) Είναι ενέργειες διάσωσης των παράνομα προσληφθέντων και των επίορκων που τους προσέλαβαν. 2) Είναι ενέργειες εις βάρος άλλων κατηγοριών υπαλλήλων. 3) Είναι ενέργειες εις βάρος των νόμιμα προσληφθέντων. 4) Είναι ενέργειες εις βάρος άλλων ΑΕΙ (που δεν έχουν παράνομα προσληφθέντες, ούτε στρατιές μηχανικών κ.λπ.). 5) Είναι ενέργειες εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος.
    Το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να ελέγξει, σε κάθε περίπτωση, τις παράνομες προσλήψεις ΙΔΑΧ (με πλαστές προϋπηρεσίες, δικαιολογητικά κ.λπ.), ακόμη και αν οι παράνομοι στην απογραφή έχουν δηλώσει οικειοθελώς διαθεσιμότητα, με δόλιο σκοπό να αποφύγουν τις διώξεις, οι ίδιοι και αυτοί που τους προσέλαβαν παράνομα. Επίσης, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ελέγξει την νομιμότητα πρόσληψης ΙΔΑΧ (με πλαστές προϋπηρεσίες, δικαιολογητικά κ.λπ.), οι οποίοι περιέργως εξαιρέθηκαν από το πρόγραμμα διαθεσιμότητας στα ΑΕΙ.
    ΝΙΚΗΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρασκηνιακές κινήσεις για σωτηρία διαφόρων "ημετέρων" ενόψει διαθεσιμότητας.
    Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μια περίεργη κινητικότητα σε ένα από τα μεγάλα ΑΕΙ, που εδρεύει στην Αθήνα, με το να "επιστρατεύουν" διαφόρους συνταξιούχους, πρώην προϊσταμένους και διευθυντές, για να κάνουν παρασκηνιακά, Εκθέσεις Αξιολόγησης, επιλεκτικά σε διάφορους "ημετέρους" υπαλλήλους, οι οποίοι δεν είχαν και να "περισώσουν" έτσι, έστω και την τελευταία στιγμή τα "δικά τους παιδιά", αυτά δηλαδή που αποτελούν τον σκληρό πυρήνα της οικογενειοκρατίας. Σημειώνεται, ότι αυτό δεν γίνεται σε ευρεία κλίμακα, αλλά μόνο επιλεκτικά σε κάποιους, την ίδια δε στιγμή, που η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν έχει δώσει τις Εκθέσεις Αξιολόγησης σε μη ημέτερους υπαλλήλους, οι οποίοι είχαν αξιολογηθεί με άριστα! Επίσης επιστρατεύτηκαν για αυτό οι αρμόδιοι των εμπλεκόμενων (στην αθλιότητα) τμημάτων. Ως εκ τούτου δεν πρέπει να ληφθούν υπόψη εκθέσεις αξιολόγησης με ημερομηνία (στον αριθμό πρωτοκόλλου διαβιβαστικού προς τον υπάλληλο) μετά τις 05-09-2013, διότι το αναφερόμενο ΑΕΙ την περίοδο αυτή αναφέρεται ως κλειστό. Τι νομίζατε ότι η διαπλεκόμενη οικογενειοκρατία θα κάθονταν έτσι; Για τους πιο πάνω λόγους επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου.
    Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η σιμωρ(ια)οπουλοκοσκωτιάδα στο ΕΜΠ διέλυσε τα πάντα !
    Κάνουν οι άθλιοι και εργασιακή-ηθική παρενόχληση κ.λπ. διαστροφές εναντίον κάποιων. Η απόλυτη ανωμαλία.
    Έκαναν παράνομες προσλήψεις γεροντοαχυρανθρώπων, που παριστάνουν τους υπαλλήλους και δρουν ανεξέλεγκτα! Είναι μέλη οικογενειοκρατίας, τους εξαίρεσαν από την διαθεσιμότητα και είναι διαπλεκόμενοι, σύνδεσμοι εργολαβικών κ.λπ. συμφερόντων! Τα αξιώματα διανέμονται σε ημέτερα λαμόγια. Ο υπόκοσμος και το παρακράτος στο φόρτε τους.
    Έχουν κάλυψη ετών τύπου «Υποσαχάριας Αφρικής», από το παρακράτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΛΟΠΕΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ (ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑΤΑ) ΣΤΟ ΕΜΠ.
    Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο η συμμορία, που νέμεται το ΕΜΠ, κλέβει χρόνια τώρα τον πανάκριβο εξοπλισμό του ΕΜΠ. Αυτό γίνεται πολύ συχνά, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια και μόλις αγοραστεί ο πανάκριβος εξοπλισμός, "κάνει φτερά", πριν ακόμη πολλές φορές αποσυσκευαστεί! "Αναφέρουν", "κάθε τρεις και δύο" ότι έγινε κάποια κλοπή. Οι διοικήσεις που ξέρουν καλά αυτό το παιχνίδι του παράνομου πλουτισμού κάνουν δήθεν ΕΔΕ (μαϊμού) και τα κουκουλώνουν ή δεν κάνουν απολύτως τίποτα. Δεν το αναφέρουν φυσικά στην Αστυνομία (!) κ.λπ. Μετά έχουν το θράσος να γράφουν στις αποφάσεις τους για "αγορά εκατομμυρίων εξοπλισμού προς αντικατάσταση των κλαπέντων" (!), τα οποία πάλι «κάποιοι γνωστοί-άγνωστοι» (!!!) κλέβουν κ.ο.κ. Εκτελεστικά όργανα των κλοπών είναι διάφοροι φύλακες του ΕΜΠ, ημέτεροι, παράνομα προσληφθέντες, η οικογενειοκρατία κ.λπ.
    Επιβάλλεται λοιπόν να ελεγχθεί αμέσως από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας αυτή η αθλιότητα που λαμβάνει χώρα και σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος από τον υπόκοσμο του ΕΜΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs