Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Στην Οξφόρδη χωρίς να ανοίξεις βιβλίο

Κλείσε κι εσύ ένα δωμάτιο στο φημισμένο πανεπιστήμιο, μπορείς!


Η τραπεζαρία. Με τέτοια διακόσμηση, τύφλα να' χει το Hogwarts.

​Μπορεί οι σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης να αποτελούν άπιαστο όνειρο για τους περισσότερους από εμάς, αν όμως θέλεις να νιώσεις έστω και λίγο φοιτητής σε ένα από τα πιο φημισμένα όσο και ιστορικά εκπαιδευτικά ιδρύματα ανά την υφήλιο, σου έχουμε καλά νέα: η διοίκηση του κολεγίου Keble του διάσημου πανεπιστημίου αποφάσισε να ανοίξει τις πόρτες του σε όσους ταξιδευτές ψάχνουν μια διαφορετική λύση για τη διαμονή τους στη περιβόητη βρετανική «φοιτητούπολη».
Πιο συγκεκριμένα, το πακέτο για καθένα από τα 300 δωμάτια που προσφέρονται προς ενοικίαση περιλαμβάνει δυνατότητα πρόσβασης στο Internet, στο μπαρ του κολεγίου και -με μια μικρή επιπλέον χρέωση- τη δυνατότητα να γευματίσεις στην βασιλική τραπεζαρία.
Όσον αφορά τις τιμές, αυτές στα μονόκλινα κυμαίνονται γύρω στις 65 λίρες τη βραδιά (περίπου 82 ευρώ), η διανυκτέρευση σε δίκλινο κοστίζει μόλις 95 λίρες (περίπου 120 ευρώ) ενώ αν σε πιάσουν λιγούρες, το γεύμα στην προαναφερθείσα τραπεζαρία κοστολογείται μόλις 22 λίρες (κάτι λιγότερο από 30 ευρώ).

Για την ιστορία, να θυμίσουμε ότι από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έχουν αποφοιτήσει μερικές από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής, της τέχνης, του αθλητισμού και της επιστήμης όπως, για παράδειγμα, ο συγγραφέας Aldous Huxley, ο σκηνοθέτης Ken Loach, ο φυσικός Steven Hawking ή ακόμη και ο T.E. Lawrence, ο θρυλικός «Λώρενς της Αραβίας-στην τελική ανάλυση, μην ξεχνάς ότι πρόκειται για το δεύτερο παλαιότερο Πανεπιστήμιο στον κόσμο μετά από αυτό της Μπολόνια στην Ιταλία, με την ιστορία του να ξεκινά το 1096 μ.Χ.
Αν το σκέφτεσαι πάντως, ναι, από τότε έχουν κάνει ανακαίνιση.

http://gr.askmen.com/travel/1097219/article/sten-oxphorde-khoris-na-anoixeis-biblio 
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs