Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Ανυποχώρητοι οι πιστωτές στο θέμα του ΦΠΑ - Ζητούν δύο συντελεστές και κατάργηση ειδικών καθεστώτων



Δυναμιτίζουν τις διαπραγματεύσεις οι πιστωτές της χώρας ζητώντας εξωφρενικά πράγματα όπως τη θεσμοθέτηση μόνο δύο συντελεστών ΦΠΑ, τη στιγμή που σε ολόκληρη την Ευρώπη ισχύουν περισσότεροι αλλά και ειδικά καθεστώτα σε διάφορες περιοχές.
fpa
Την ίδια στιγμή επιμένουν για αλλαγές στο ασφαλιστικό, κάτι που η Αθήνα επιχειρεί να το μεταθέσει για αργότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι πιστωτές της χώρας πιέζουν για μειωμένο συντελεστή 11- 12% και υψηλό 23%. Από την άλλη πλευρά, η ελληνική πρόταση προβλέπει τρεις συντελεστές και
συγκεκριμένα 7%, 14% και 23%. Η σκληρή πρόταση των δανειστών για δύο συντελεστές θα φέρει επιβαρύνσεις στα φάρμακα, στα ξενοδοχεία, στα βιβλία, στον Τύπο και στα θέατρα, που σήμερα υπάγονται σε συντελεστή 6,5%. Σημειώνεται ότι για κάθε 1 μονάδα αύξησης του ΦΠΑ στα φάρμακα, υπάρχει επιβάρυνση 30- 35 εκατ. ευρώ στα ασφαλιστικά Ταμεία. Αντίθετα, μικρή θα είναι η ελάφρυνση για τα τρόφιμα, τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, τα μη αλκοολούχα ποτά, τις ιατρικές κλινικές, που σήμερα υπάγονται στο 13%. Όλα τα υπόλοιπα θα παραμείνουν στο συντελεστή 23%.
Η Αθήνα έχει προτείνει την ελάφρυνση των ειδών διατροφής και την αύξηση της διαμονής στα ξενοδοχεία και στους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs