Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Στις 19:00 ορκίζεται η Β. Θάνου - Τα ονόματα της υπηρεσιακής κυβέρνησης



Στη μία το μεσημέρι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα επιστρέψει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διερευνητική εντολή και θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών που θα διεξαχθούν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στις 20 Σεπτεμβρίου. 

Ο Προκόπης Παυλόπουλος σύμφωνα με όσα ορίζει το Σύνταγμα θα επικοινωνήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς, θα τους ανακοινώσει ότι από τον κύκλο των διερευνητικών εντολών δεν προέκυψε σχηματισμός κυβέρνησης και θα τους καλέσει σε σύσκεψη στο γραφείο του. 

Στην περίπτωση που στις τηλεφωνικές επικοινωνίες διαπιστωθεί ότι δεν θα προσέλθουν όλοι (έχουν αρνηθεί οι Α. Τσίπρας, Π. Καμμένος και Δ. Κουτσούμπας) τότε το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών δεν θα πραγματοποιηθεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ορίσει υπηρεσιακή Πρωθυπουργό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση. 

Η ορκωμοσία της Βασιλικής Θάνου θα γίνει στις 7 το απόγευμα. Αύριο θα ορκιστεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση και στις 8 το βράδυ της Παρασκευής θα θυροκολληθεί το προεδρικό διάταγμα για την διάλυση της βουλής. 

Τα ονόματα της υπηρεσιακής κυβέρνησης 

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες υπουργός Οικονομικών θα αναλάβει ο Γιώργος Χουλιαράκης που συμμετείχε και στη διαπραγματευτική ομάδα, ενώ υπουργός Εξωτερικών θα είναι πιθανότατα ο Πέτρος Μολυβιάτης. Κυβερνητικός εκπρόσωπος σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι ο Ροδόλφος Μορώνης και ο υπουργός Άμυνας πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ιωάννης Γιάγκος. 

Ο Αντώνης Μανιτάκης θα αναλάβει υπουργός Εσωτερικών ενώ πληροφορίες θέλουν τον Αντώνη Ρουπακιώτη να είναι ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας. Αμφότεροι συμμετείχαν στην τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ). 

Ο Νίκος Χριστοδουλάκης συζητείται για υπουργός Ανάπτυξης στη θέση του Γ. Σταθάκη και ο Αντώνης Μακρυδημήτρης για υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος θα είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης η Φρόσω Κιάου θα αναλάβει το υπουργείο Παιδεία και η Άλκιστη Πρωτοψάλτη θα είναι η υπηρεσιακή υπουργός Τουρισμού 

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=441612&catID=1
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs