Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Ο πρωθυπουργός ψεύδεται, τα ΜΜΕ σιωπούν!

Σοβαρό θέμα δημιουργήθηκε  μετά από χτεσινό δημοσίευμα των ΝΕΩΝ, το οποίο αναφέρεται στην τεχνική εταιρία που συστήθηκε το 2007 από τους Αλ. Τσίπρα και Ν. Παππά και λύθηκε στο τέλος του 2015.


Τα ΝΕΑ θέτουν ερωτήματα για τους λόγους που αυτή δεν δηλώθηκε στο πόθεν έσχες του σημερινού πρωθυπουργού το 2010 και το 2011, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου απαντά κάνοντας λόγο για "παρακμή μιας ιστορικής εφημερίδας", χαρακτηρίζει "απελπισμένο" τον Στ. Ψυχάρη και σημειώνει ότι η εταιρεία έχει δηλωθεί κανονικά στις δηλώσεις πόθεν έσχες. 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Αλέξης Τσίπρας μεταβίβασε το μερίδιό του στην αδελφή του Ζαννέτ στις αρχές του 2010,  λίγο μετά την εκλογή του στη Βουλή, όμως τόσο η συμμετοχή του στην εταιρία, όσο και η μεταβίβαση του ποσοστού του δεν εμφανίζεται στα πόθεν έσχες του. 

Το χτεσινό πρωτοσέλιδο των Νέων

Η πρώτη παράλειψη αφορά τη μη δήλωση της συμμετοχής του στο πόθεν έσχες του 2011 (χρήση 2010) και η δεύτερη τη μη δήλωση της μεταβίβασης του μεριδίου του, όπως και του ποσού των 33.000 ευρώ που φέρεται να έλαβε από την αδελφή του για την απόκτηση του 1/3 της εταιρείας στο πόθεν έσχες του 2012 (χρήση 2011). 
Ο Νίκος Παππάς παρέμεινε στην εταιρία έως τη λύση της, δηλαδή τον Δεκέμβριο του 2015 και είναι άγνωστο εάν υπάρχει αναφορά για την εταιρία στα πόθεν έσχες του, καθώς δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες όλων των πολιτικών προσώπων μετά το (έτος χρήσης) 2011.

Η εταιρεία επίσης κι αυτό είναι σημαντικό, δεν δηλώθηκε ούτε στο Πόθεν Έσχες για το έτος χρήσης 2009.

Στην απάντηση που εξέδωσε το Μαξίμου, με το γνωστό πλέον κουτσαβακίτσικο ύφος που παραπέμπει όχι σε πρωθυπουργικό γραφείο τύπου, αλλά σε γραφείο τύπου ερασιτεχνικών πυγμαχικών αγώνων ισυχρίζεται ότι: "ΥΓ2: Άνθρακες ο θησαυρός. Στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει κανονικά από το 2010 τη συμμετοχή του στην εν λόγω εταιρεία. Το ίδιο ισχύει και για την αντίστοιχη δήλωση του Υπουργού Επικρατείας."

Εδώ όμως το Μαξίμου, δηλαδή ο πρωθυπουργός, ψεύδεται. 
Κι αυτό γιατί στο Πόθεν έσχες του πρωθυπουργού, όπως και σεις μπορείτε διαπιστώσετε εδώ, η εταιρεία ΔΕΝ έχει δηλωθεί.

Θα περίμενε κανείς σύσσωμη η αντιπολίτευση αλλά και τα ΜΜΕ να "σηκώσουν" το θέμα αφού πρόκειται για μέγα ηθικό ατόπημα που επισύρει ακόμα και την παραίτηση. Αντ' αυτού είδαμε στην καλύτερη περίπτωση χλιαρές αντιδράσεις και στη χειρότερη πλήρη συγκάλυψη.
Είναι φαίνεται θεμιτό για την πλειοψηφία των ΜΜΕ και της αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός της χώρας να ψεύδεται ωμά κι όταν αυτό αποκαλύπτεται να μη δίνει εξηγήσεις σε κανένα. 
Μάλλον θα πρέπει να αρχίσουμε να ανησυχούμε πολύ για το επίπεδο, την ποιότητα και τον τρόπο λειτουργίας της Δημοκρατίας και των ΜΜΕ στη χώρας μας, αλλά όχι φαρισαϊκά όπως κάνει η κυβέρνηση, θέλοντας μ' αυτότ ον τρόπο περισσότερο να τα εκβιάσει παρά να τα εξυγιάνει, αλλά πραγματικά. Κι ας αρχίσουμε απ' το μηδέν. 
Γιατί φαίνεται ότι στην χώρα μας, είναι τομή και τα αυτονόητα πλέον.

Με πληροφορίες από http://www.thetoc.gr/



Παρέμβαση

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs